Hartige taart met aardappel, bosui en kip

Hartige taart met aardappel, bosui en kip

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Hartige taart met aardappel, bosui en kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g aardappels
    • 1 pakje bladerdeeg
    • 1 eventueel andere kruiden zoals knoflookpoeder (peterselie en basilicum)
    • 4 eieren
    • 1 tl paprikapoeder
    • 150 g gerookte kipreepjes
    • 2 bosuien
    • 1 handjevol geraspte kaas
    • 3 el crème fraîche
    • 2 el
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Zo maak je het! Begin met het voorverwarmen van je oven op 220ºC. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem en de zijkant van je vorm.

  2. Schil je aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Kook of bak de aardappelblokjes. Zelf heb ik de aardappelpartjes circa 18 minuten gebakken in een pan met een beetje olijfolie en met de deksel erop.
  3. Het is ook lekker om je aardappeltjes op smaak te brengen met bijvoorbeeld paprikapoeder of patatkruiden. Meng de eieren met het bloem en voeg daarna ook de creme fraiche en het paprikapoeder toe.
  4. Meng alles goed totdat het één geheel is. Snijd de bosuien in ringen. Verdeel de aardappelblokjes, de bosui en de kipreepjes over het bladerdeeg en giet hier vervolgens het ei-mengsel overheen.
  5. Verdeel eventueel nog wat geraspte kaas over de top en dan kan de hartige taart voor circa 30 tot 40 minuten in de oven.
  6. De hartige taart is klaar wanneer het bladerdeeg gaar is en de bovenkant mooi goudbruin.

Misschien vind je dit ook wel lekker!