Hartige taart met gehakt en tomaat

Hartige taart met gehakt en tomaat

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Hartige taart met gehakt en tomaat

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor 1 hartige taart:

    • 6 plakjes (ontdooid)
    • 200 g (mager)
    • 2 el
    • 2 eieren
    • 1 scheut melk (of kookroom)
    • 1 ui
    • 2 rode paprika's
    • 1 handje geraspte kaas
    • 1 el kruidenmengeling (Italiaanse)
    • 10 cherrytomaatjes
    • Eventueel groente naar keuze (zoals mais, courgette, aubergine en/of prei)
    • 1 scheutje olie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bereidingstijd: 20 minuten + 30-40 minuten in de oven

  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een springvorm (24 cm Ø) in met boter, olie of een bakspray en beleg de vorm met het bladerdeeg.

  3. Snijd de paprika en ui in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de groenten en de kruiden toe en bak dit 5 minuten mee.

  4. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee. Zet daarna het vuur uit. Meng in een beker de eieren met een scheut melk/kookroom. Schep het gehakt over het bladerdeeg. Verdeel hier het eimengsel overheen.

  5. Halveer de cherrytomaatjes en steek die in de hartige taart. Verdeel er tot slot een beetje geraspte kaas over.

  6. Zet de taart ca. 30 tot 40 minuten in de oven. 

Nog zo'n heerlijke taart van Lekker & Simpel (vega): Hartige Mexicaanse taart

Voor de échte kaasfanaten: Welke kaas past perfect op je ovenschotel?

Lees ook: Zo word je net zo grenzeloos gezond als top hockeyster Ellen Hoog

Misschien vind je dit ook wel lekker!