Hartige taart met tomaat en paprika

Hartige taart met tomaat en paprika

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hartige taart met tomaat en paprika

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 750 g tomaten (ontveld, ontpit en grofgehakt)
    • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
    • peper en zout
    • 1 eidooier
    • 1 el fijngesneden tijm
    • 4 geroosterde en ontvelde rode paprika’s
    • 4 geroosterde en ontvelde oranje paprika’s
    • 4 el olijfolie
    • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
    • 2.5 el fijngesneden basilicum of bladpeterselie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de paprika’s in lange repen van ca. 1 cm breed. Verhit 2 tot 3 eetlepels olie en bak hierin de tomaten ongeveer 20 minuten tot het vocht is verdampt.

  2. Voeg de knoflook, zout, peper, tijm en chilipeper toe en laat het mengsel nog ca. 10 minuten stoven tot de saus wat dikker is.

  3. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van circa 45 x 20 cm en 3 mm dik. Snijd van elke kant een reep van 2 cm van de deeglap en plak deze repen met wat water op de rand van de deeglap vast, zodat er een opstaande rand ontstaat.

  4. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en prik de deegbodem regelmatig in met een vork. Klop de eidooier los met 1 theelepel water en bestrijk het deeg hiermee.

  5. Bak de deegbodem ca. 10 minuten in het midden van de oven op 210°C. Schakel de oven dan terug naar 190°C.

  6. Verdeel het tomaatmengsel over de deegbodem en verdeel hierover de repen paprika. Bestrijk de paprika heel dun met olie en bak de taart nog 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor serveren met basilicum.

  7. Aantal kcal: 461 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!