Hartige taart van croissantdeeg met crème fraîche en tomaat

Hartige taart van croissantdeeg met crème fraîche en tomaat

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hartige taart van croissantdeeg met crème fraîche en tomaat

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 2 tomaten
    • 100 ml crème fraîche
    • 1 rode ui (in grove halve ringen gesneden)
    • 1 blik croissantdeeg
    • 1 handje geraspte kaas
    • 0.5 tl chilipoeder
    • 1 tl oregano
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 200ºC. Snijd de tomaten in plakjes en verwijder de zaadjes.

  2. Snijd de rode ui in ringen. Leg het croissantdeeg op een bakplaat met bakpapier.
  3. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en verdeel vervolgens lekker wat crème fraîche over het deeg. 

  4. Strooi een beetje geraspte kaas over het deeg en leg vervolgens de plakjes tomaat en de rode ui op het croissantdeeg. Als laatste even afmaken met de oregano en de chili.

  5. Zet het hartige taartje voor ca. 14 tot 16 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin is geworden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!