Hartige worteltaart

Hartige worteltaart

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Hartige worteltaart

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 5 plakjes hartig taartdeeg (diepvries, ontdooid)
    • 1 dl Blue Band Finesse voor Koken
    • 3 winterwortels
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 0.5 tl gemalen koriander (ketoembar)
    • 4 eieren
    • 1 takje verse tijm
    • 10 sprietjes
    • 100 g
    • 1 springvorm 24 cm Ø
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Schrap of schil de winterwortels en rasp ze grof.
  2. Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de geraspte wortel al omscheppend 5 à 7 minuten. Breng op smaak met zout, peper en gemalen koriander.

  3. Bekleed de bodem en de wanden van een springvorm met de ontdooide plakjes deeg. Verdeel de wortel over de bodem.
  4. Klop de eieren los met de kookroom. Ris de tijmblaadjes van de takjes, knip de bieslook klein en meng de kruiden met de geraspte kaas door het room-eimengsel.

  5. Schenk het mengsel over de wortel en bak de worteltaart in ca. 30 minuten gaar.

Tip: deze taart is makkelijk om mee te nemen voor een picknick of een buffet.

Misschien vind je dit ook wel lekker!