Hasselback aardappels met zalm en pittige broccoli

Hasselback aardappels met zalm en pittige broccoli

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Hasselback aardappels met zalm en pittige broccoli

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 vastkokende aardappels (grote, ovale, à 90 gram per stuk)
    • 500 g broccoli
    • 1 el Calvé mayonaise
    • 1 chilipeper
    • 200 g zalmfilets
    • 4 gemberbolletjes (gekonfijte)
    • 4 tenen knoflook
    • 1 bosje bieslook
    • 150 ml
    • 8 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Was de aardappels snijdt een dun plankje over de lengte van de aardappels af zodat deze niet rolt tijdens het snijden.
  3. Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappels op ongeveer 5 millimeter van elkaar af.
  4. Snijd de inkepingen niet helemaal door zodat er een soort harmonica ontstaat.
  5. Besprenkel de aardappels met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
  6. Rooster ze in ca. 40 minuten goudbruin op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven.

  7. Meng de yoghurt met mayonaise door elkaar. Snijd de bieslook fijn en meng deze samen met peper en zout door het yoghurtsausje.
  8. Snijd intussen de broccoli in roosjes en blancheer deze 2 minuten in kokend water.
  9. Snijd de chilipeper, knoflook en de gemberbolletjes fijn en meng deze door 4 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Bak de broccoli kort in een koeken- of grillpan zodat er wat bruine randjes ontstaan.
  11. Verdeel de zalmfilet in 4 porties van elk 100 gram en breng op smaak met peper en zout. Bak de zalm in een koekenpan met de resterende olijfolie rondom gaar.
  12. Besprenkel vlak voor het serveren de chili-gember olie over de broccoli en serveer de aardappels met de yoghurtsaus.

Misschien vind je dit ook wel lekker!