Havermout muffins met appel

Havermout muffins met appel

Een recept van Foodblogger Koken met Cécile
Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Havermout muffins met appel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor 10 muffins:

    • 1 tl vanille extract
    • 125 g
    • 1 appel
    • 1 banaan
    • poedersuiker
    • 1 el bakpoeder
    • 2 eieren
    • 2 tl
    • 125 ml (of amandelmelk, hazelnootmelk, sojamelk)
    • 3 el
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 ᴼC.

  2. Maal de havermout in de keukenmachine fijn.

  3. Pureer de banaan en doe dit samen met de eieren, melk, bakpoeder, kaneel, honing en vanille extract bij de gemalen havermout en mix tot er een egale massa ontstaat.

  4. Snijd de appel in kleine blokjes en voeg toe aan het beslag.

  5. Verdeel met een ijslepel ongeveer 1 bolletje beslag per muffinbakje.

  6. Bak de muffins ca. 35 minuten.

  7. Bestuif de muffins eventueel met een klein beetje poedersuiker.

Tip: muffins zijn ideaal als gezond tussendoortje in de lunchtrommel van kids of als basisrecept voor een feestelijke kindertraktatie!

Ook een goed idee: Muffins met blauwe bessen

Misschien vind je dit ook wel lekker!