Havermoutmuffins met citroenspread

Havermoutmuffins met citroenspread

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Havermoutmuffins met citroenspread

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 appel
    • 50 g volkorenmeel
    • 75 ml (op kamertemperatuur)
    • 30 g hüttenkäse
    • 30 g havermout
    • 0.5 tl bakpoeder
    • 0.25 tl kaneelpoeder
    • 20 g Becel Gold bakken, braden en koken (pakje)
    • 1 eierdooier
    • 1 el honing
    • 0.5 (biologische) citroen
    • 2 tl fijngesneden basilicum
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng in een kom de appelstukjes met het volkorenmeel, de havermout, het bakpoeder en het kaneelpoeder. 

  3. Klop in een andere kom de margarine met het ei lichtgeel en romig. Voeg de honing en de karnemelk toe en klop kort door. Schep het havemoutmengsel erdoor.

  4. Verdeel het mengsel over de papieren cakevormpjes. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar.

  5. Boen voor de citroenspread de citroen onder stromend water schoon en rasp er 1 theelepel van de gele schil dun af. Pers 2 theelepels van het sap eruit. Roer de hüttenkäse met de citroenrasp en het sap door elkaar. 

  6. Verdeel de citroenspread over de muffins, strooi de basilicum erover en serveer de havermoutmuffins met citroenspread lauwwarm tot warm.

Bron: Becel