Hazenpeper met chocolade en witlof

Hazenpeper met chocolade en witlof

Snel klaar Iets moeilijker Duur

Hazenpeper met chocolade en witlof

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2.5 kg hazenvlees (rug) (in blokken)
    • 2 kleine tomaten (in parten)
    • 4 kruidnagels
    • 1 plakje ontbijtkoek (in blokjes versgemalen peper, zout)
    • 0.5 el vleesbouillon
    • 50 g pure chocolade. (fijngehakt)
    • 200 g tamme kastanjes
    • 300 ml port
    • 1 ui in ringen
    • 50 g boter of margarine
    • 75 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Een dag van tevoren: Smelt de boter in een braadpan en fruit hierin de ui en tomaten. Haal het vlees door de bloem, bak het 5 minuten in dezelfde braadpan en blus af met de port. Voeg de kruidnagels, kastanjes, bouillon, ontbijtkoek en peper en zout naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het vlees in minimaal 4 uur gaar sudderen. Voeg de chocolade de laatste 10 minuten toe. 

  2. Op de dag zelf: Verwarm de boter in een al warme koekenpan en bak de witlof in 8 minuten goudbruin. Breng op smaak met balsamicoazijn en voeg wat fleur de sel toe. Verwarm de hazenpeper op middelhoog vuur. Schep hem in eenpersoonspannetjes of ovenschaaltjes en serveer met de witlof en gekookte aardappels of aardappelpuree.

  3. halveer  4 struikjes witlof en bak ze in wat boter of margarine en 2 eetlepel balsamicoazijn fleur de sel.

Misschien vind je dit ook wel lekker!