Gezonde tortilla's

Gezonde tortilla's

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gezonde tortilla's

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • handje sinaasappelschil (voor de dipsaus)
    • 1 tl kaneel (0,75 voor de appel-boter-cashew spread, een snufje voor de appel driehoekjes en een snufje voor de dipsaus.)
    • 1 appel (in dunne plakjes)
    • 1 kopje yoghurt
    • 1 appel (gehakt)
    • 1 tl extra vierge olijfolie
    • 2 tortilla’s (volkoren)
    • 1 kopje cashewnoot (rauw, geweekt)
    • 1 tl sinaasappelschil
    • 1 snufje zout
    • 1 el citroensap
    • 1 el ahornsiroop
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak het appelsmeersel door alle ingrediënten in een blender op hoge snelheid te mixen tot een gladde massa. Je kunt dit mengsel in een bakje bewaren, omdat je waarschijnlijk iets overhoudt van dit recept. 

  2. Smeer de appelspread gelijkmatig over één van de tortilla’s Leg de appelschijfjes erop en bestrooi met de sinaasappelschil en snufje kaneel. 

  3. Warm een koekenpan op hoog vuur. Voeg 1/2 theelepel olie in de pan. Wanneer de olie heet is, leg de tortilla met het beleg in de pan. Plaats de andere tortilla er bovenop. Laat de tortilla 3 tot 4 minuten bakken in de pan, of tot ze bruin is. Draai de tortilla voorzichtig om en bak nog 2 tot 3 minuten. Zo wordt de andere kant ook bruin, en kan de vulling lekker warm en zacht worden. 

  4. Draai het vuur uit en laat de tortilla’s nog 1 tot 2 minuten in de pan rusten. Schuif hem vervolgens op een snijplank om verder te laten rusten en laat afkoelen tot hij gesneden kan worden. Snijd in driehoekjes. 

  5. Klop de ingrediënten voor de dipsaus stevig door elkaar. De overgebleven appelspread kan je in de koelkast tot 3 tot 4 dagen bewaren.

Misschien vind je dit ook wel lekker!