Heerlijk kip met Indische kruiden

Heerlijk kip met Indische kruiden

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Heerlijk kip met Indische kruiden

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 ml crème fraîche
    • 50 ml
    • 1 brood
    • 3 flinke uien
    • 3 flinke el tandoori kruiden (toko
    • 200 g tuinerwten of doperwten uit de diepvries
    • 1 blikje tomatenblokjes
    • 1 gele rijst
    • 1 zo nodig bouillonblokje
    • 1 bosui (optioneel)
    • 1 stukje gember ongeveer net zo groot als flinke teen knoflook
    • 600 g kippendijen zonder bot (of kipfilet, of kippenpoten)
    • 6 tomaten, ca 500 gram
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de kippendijen in twee of drie stukken. Mogen grote stukken blijven. Meng met de yoghurt en 1 tot 2 flinke eetlepels tandoorikruiden. Laat een paar uur intrekken in de koelkast

  2. Snijd de uien fijn, pers de knoflook en de gember en snijd de tomaten in stukjes.
  3. Bak de kip aan in een beetje olie. Haal uit de pan en fruit in dezelfde pan de uien, knoflook en gember.
  4. Voeg de tomatenstukjes en het blik tomaten toe, roer de crème fraîche erdoor en breng aan de kook. Voeg de kip toe en laat nu ruim een uur smoren met deksel op de pan.

  5. Haal het laatste kwartier de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Voeg dan de laatste vijf minuten de erwtjes toe en laat garen in de saus. Voor extra smaak en kleur kan je nog wat fijngesneden bosui toevoegen.

  6. Proef nu de saus en breng op smaak met extra tandoorikruiden en zo nodig een blokje bouillon.
  7. Eet de saus met (gele) rijst en brood. Turks brood is er erg lekker bij.

  8. Aantal kcal: 600 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!