Heerlijke gehakttaart van bladerdeeg

Heerlijke gehakttaart van bladerdeeg

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Heerlijke gehakttaart van bladerdeeg

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 1 witte ui
    • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
    • 1.5 tl gehaktkruiden
    • 1 el paneermeel
    • 100 ml Blue Band Finesse voor Koken
    • verse bieslook
    • 2 eieren
    • 300 g (mager) rundergehakt
    • 1 klein blikje mais
    • 8 roma tomaatjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200°C. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien.

  2. Maak daarna het gehakt aan met de gehaktkruiden en snipper het witte uitje. Giet een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de het uitje ca. 3 minuten aan. Zodra het uitje glazig is geworden, voeg je het gehakt toe en bak dit rul. 

  3. Vet ondertussen de springvorm of bakvorm in met een bakspray, olijfolie of boter. Leg de plakjes bladerdeeg zo in de vorm dat alles goed bedekt is. Vergeet de randen niet!

  4. Prik daarna in de bodem met een vork een paar gaatjes, zodat de lucht weg kan. Wil je geen ‘natte’ bodem, strooi dan een dun laagje paneermeel over het bladerdeeg.

  5. Meng daarna de eieren met de slagroom in een mengkom. Zodra het gehakt klaar is, schep je het gehakt op het bladerdeeg. Eventueel kan je ook nog wat maïs over het gehakt doen. Giet daarna het slagroom mengsel over de hele gehakttaart, zorg ervoor dat het slagroom-mengsel goed verdeeld is. Als laatste kan je nog wat gehalveerde roma tomaatjes boven op de taart doen.

  6. Tip voor de kaasliefhebbers: strooi nog wat geraspte kaas over de taart voordat deze de oven in gaat. De gehakttaart kan nu voor ongeveer 40 minuten de oven in totdat het slagroom mengsel gaar is. 

  7. Serveer de gehakttaart met verse bieslook en daarbij bijvoorbeeld aardappeltjes en een salade.
  8. Aantal kcal: 382 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!