Hutspot met kibbeling en dille

Hutspot met kibbeling en dille

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hutspot met kibbeling en dille

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g
    • 1 kg kruimige aardappelen
    • 400 g kibbeling (koelvers)
    • 2 el dille vers
    • 750 g hutspotgroenten
    • 3 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Smelt in een pan de boter. Bak de hutspotgroenten 2 minuten. Leg er de aardappelen op en voeg een flinke bodem water toe.

  2. Kook de hutspotgroenten met de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.

  3. Smelt in een koekenpan de resterende 25 g boter. Bak de kibbeling in 5 minuten goudbruin en krokant.

  4. Giet de aardappelen met de groenten af en vang het kookvocht op. Stamp de hutspot grof.
  5. Schep er de mosterd, de dille en zout en peper naar smaak door. Schep de hutspot op 4 borden en leg er de kibbeling bij.