Heerlijke miso bouillon

Heerlijke miso bouillon

Mag even duren Iets moeilijker Goedkoop

Heerlijke miso bouillon

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g gemengde exotische paddenstoelen
    • 1 scheut rijstazijn
    • 1 ui
    • 800 ml
    • 1 vel nori
    • 1 hand boerenkool
    • 200 g kippenborsten (zonder vel)
    • 6 radijsjes
    • 1 tl miso paste
    • 5 cm
    • 1 tl sesam olie
    • 20 g
    • 150 g Gemengde bruine en wilde rijst
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Week het eekhoorntjesbrood in een kleine kom met een beetje kokend water.

  2. Pel ondertussen de ui en snijd in achten. Verhit 1 theelepel sesamolie in een middelgrote pan en bak de ui al roerend een paar minuutjes. Snijd de gember in kleine staafjes.

  3. Draai het vuur wat omlaag en voeg de gember, miso, bouillon en het eekhoorntjesbrood toe (inclusief het weekwater). Doe de deksel op de pan en laat dit ca. 20 minuten zachtjes borrelen.

  4. Snijd de radijsjes doormidden en doe deze met een scheutje azijn en een snufje zeezout in een kom. Zet opzij zodat de azijn en het zout kunnen intrekken.

  5. Snijd de kip in kleine stukjes en scheur de boerenkool en nori in kleine stukjes. Zorg ervoor dat de boerenkool van de harde stelen is ontdaan.

  6. Snijd of breek de grotere champignons (de kleintjes laat je heel) en roer dit samen met de kip, de boerenkool en de nori door de bouillon.

  7. Doe de deksel weer op de pan en laat dit 4 minuten koken tot de kip volledig doorgekookt is. Giet de bouillon vervolgens af. 

  8. Verdeel de rijst over kommetjes met daaroverheen de radijsjes. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe aan de bouillon en schenk dit over de rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!