Heldere aspergesoep met dumplings

Heldere aspergesoep met dumplings

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Heldere aspergesoep met dumplings

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g witte asperges (in stukjes)
    • 500 g groene asperges (in stukjes)
    • 1 l groentebouillon
    • 1 tl gember (geraspt)
    • 1 tl sinaasappelschil (geraspt, naar smaak)
    • verse dragon
    • witte peper
    • zout
    • 500 g broden (wit)
    • 1 sjalot (gesnipperd)
    • 175 ml
    • 1 ei
    • 50 g gekookte ham (fijngesnipperd)
    • nootmuskaat
    • griesmeel
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de witte asperges met een dunschiller en verwijder de harde onderkant. Verse groene asperges hoeven niet geschild te worden, verwijder alleen de harde onderkant. Snijd ze schuin in stukjes van zo'n 2 cm.

  2. Snijd de korsten van het brood en snijd in blokjes. Snipper de sjalot. Snipper de ham zeer fijn en rasp de sinaasappelschil. 

  3. Warm de melk op in een pannetje en vermeng met de sjalot, het brood en het losgeklopte ei. Voeg wat griesmeel toe als het mengsel te dun is. Kruid met zout en nootmuskaat.

  4. Meng de ham door het broodmengsel. Rol kleine balletjes van het deeg en pocheer ze 10 minuten in gezouten water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.

  5. Breng de bouillon aan de kook met een snufje zout. Doe er de witte asperges bij en laat 5 minuten koken. Voeg de groene asperges toe en laat nog 3 tot 4 minuten verder garen. Kruid bij met zout en witte peper.

  6. Schep de soep in warme kommetjes en voeg de deegballetjes toe. Bestrooi naar smaak met gember en geraspte sinaasappelschil. Werk af met verse dragon.