Kruidige ‘harvest’ cake van restjes groenten en fruit

Kruidige ‘harvest’ cake van restjes groenten en fruit

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Kruidige ‘harvest’ cake van restjes groenten en fruit

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kopje geraspte zure appel (Granny Smith)
    • 1 kopje wortel (geraspt)
    • 1 kopje geraspte peer
    • 1 kopje kopje geraspte courgette
    • 1 tl kardemom
    • 2 tl geraspte, verse gember
    • 1 tl gemberpoeder
    • 1 tl nootmuskaat
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 tl zout
    • 1 tl baksoda
    • 1 tl bakpoeder
    • 2 kopjes speltbloem
    • 4 grote eieren
    • 2 kopje gesmolten kokosolie (je kunt ook andere plantaardige olie of boter gebruiken)
    • 2 kopje bruine suiker
    • 24 ontpitte dadels geweekt in 1 kopje kokend water
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Vet een cakevorm in met gesmolten kokosolie of boter en bestuif met bloem.
  2. Smelt de kokosolie op een laag vuurtje.
  3. Mix de dadels en het weekwater in een blender tot je een gladde pasta krijgt.
  4. Meng in een ruime kom de kokosolie met de dadelpasta, bruine suiker, eieren en een snuifje zout.
  5. Zeef de speltbloem, meng met het zout, bakpoeder en baksoda.
  6. Meng de bloemmengeling door de natte ingrediënten en mix tot er geen klontjes meer zijn.
  7. Schep de geraspte groenten, fruit en gember door erdoor tot je een mooi homogeen beslag hebt.
  8. Giet het cakebeslag in de cakevorm en bak de ‘harvest’ cake gedurende +/- 60 minuten op een op 175°C voorverwarmde oven. (Jennifer: "Ik bakte de cake enkel met hetelucht en zette de laatste 5 minuten de grill nog even op").
  9. De cake is gaar wanneer een tandenstoker die je in het midden steekt er proper uitkomt.
  10. Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voor je hem uit de oven haalt.
  11. Bron: Empty The Fridge

Misschien vind je dit ook wel lekker!