Herfstsalade met kip & walnoten

Herfstsalade met kip & walnoten

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Herfstsalade met kip & walnoten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g gemengde bladsla
    • 1 appel
    • 400 g kipfilets
    • 1 rode ui (in grove halve ringen gesneden)
    • 50 g walnoten
    • 2 el olijfolie
    • 1 meergranen stokbrood (in sneetjes)
  • Voor de dressing:

    • 1 el witte wijnazijn
    • 3 el
    • 1 tl mosterd
    • peper en zout
    • verse tijmblaadjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Bak de kipfilet in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

  2. Snijd ondertussen de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in schijfjes.
  3. Klop een dressing van de wijnazijn, de olijfolie extra vierge en de mosterd. Breng op smaak met de tijm en zout en peper.

  4. Snijd de kipfilet in plakjes. Verdeel de bladsla over 4 borden. Leg er de kipfilet met de ui en schijfjes appel tussen. Strooi er de walnoten over en besprenkel de salade met de tijmdressing. Serveer met het stokbrood.

Misschien vind je dit ook wel lekker!