Frambozen ijstaart

Frambozen ijstaart

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Frambozen ijstaart

Ingrediënten voor 14 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g bloem
    • 3 el (ijskoud)
    • 100 g margarine (koud)
    • 1 snufje zout
    • 1 bak Hertog Romig Slagroomijs
    • 500 g rood fruit
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom. 

  3. Snijd de koude margarine met twee messen door de bloem in heel kleine stukjes. Voeg lepel voor lepel het ijskoude water toe en druk de massa daarbij knedend met een hand samen tot een deegbal.

  4. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Was ondertussen het fruit en laat goed uitlekken.

  5. Bekleed een platte taartvorm met bakpapier en druk het deeg er in uit. Leg er een vel bakpapier op en strooi de gedroogde kikkererwten of bakbonen erin. Bak de taart 15 minuten in de voorverwarmde oven. Neem het papier en de vulling eruit en bak de taart in nog ca. 10 minuten bruin en gaar.

  6. Laat het slagroomijs iets zacht worden en schep het in de afgekoelde bodem. Garneer met het rode fruit en serveer direct.

Bron: Hertog

Misschien vind je dit ook wel lekker!