Hete bliksem met appelmoes en gehakt

Hete bliksem met appelmoes en gehakt

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hete bliksem met appelmoes en gehakt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 scheutje melk
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 20 g margarine
    • 750 g aardappelen (kruimig)
    • peper en zout
    • 500 g
    • 710 ml
    • 2 uien
    • 1 el kerriepoeder
    • 3 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukjes en kook ze in een pan met een laagje water en een snufje zout in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af, voeg een scheutje melk en wat peper toe en stamp de aardappelen tot een puree met de gewenste grofheid en smeuïgheid. 

  3. Snipper de uitjes en fruit deze aan in 1 eetlepel vloeibare margarine. Meng deze uitjes vervolgens met de aardappelpuree. Verhit de rest van de vloeibare margarine in een braadpan en bak hierin het gehakt rul, kruid het gehakt met peper, kerriepoeder en een snufje zout. 

  4. Maak laagjes in een ovenschaal: begin met puree, daarop gehakt en daarop appelmoes. Vul de ovenschaal met deze lagen en eindig als laatste met een laag puree. 

  5. Strooi bovenop deze laag het paneermeel, verdeel hier vervolgens de blokjes margarine over. Verwarm het geheel in een hete oven (ongeveer 15 tot 20 minuten).

Er gaat niets boven zelfgemaakte appelmoes, toch? Klik hier voor het recept!

Tip van de redactie: Hete bliksem met notencrumble

Meer food inspiratie: 10x overheerlijke ovenschotels

Misschien vind je dit ook wel lekker!