Hete bliksem met notencrumble

Hete bliksem met notencrumble

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Hete bliksem met notencrumble

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 plakjes (in stukken)
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 4 appels (elstar)
    • 5 takjes
    • 3 blaadjes
    • 4 takjes
    • 8 aardappelen
  • Voor de crumble:

    • 2 el (of panko)
    • 2 el noten (gemengd)
    • 1 el dadel
    • 2 el margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Schil de appelen, haal het klokhuis eruit met een appelboor en snijd in plakken. Schil de aardappelen en snijd eveneens in plakjes.

  2. Bak het spek even aan in wat olijfolie, in een pan die geschikt is voor de oven. Doe er de sjalotten bij en stoof mee tot ze goudbruin zijn.

  3. Voeg er de aardappelen aan toe en blus het met wat water. Leg het bosje samengebonden kruiden erbij en breng aan de kook. Doe er de appels bij. Zet het vuur lager, dek af en laat een halfuur sudderen.

  4. Verwijder het kruidenbosje en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de dadel- en notenmix, en het paneermeel. Verdeel er de margarine in snippers over en laat nog even kleuren onder de ovengrill.

Misschien vind je dit ook wel lekker!