Hollands aardappelpannetje met spiegelei

Hollands aardappelpannetje met spiegelei

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Hollands aardappelpannetje met spiegelei

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 700 g krieltjes
    • 50 g margarine
    • 1 zak (à 400 gr) Hollandse roerbakgroenten
    • 2 tl
    • 1 (rode) ui (gesnipperd)
    • 4 eieren
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bak de krieltjes in 6-8 minuten rondom goudbruin. Bak de kerriepoeder 1 minuut mee.

  2. Schep de ui met de roerbakgroenten bij de aardappeltjes en bak alles nog 2 minuten. Voeg een scheutje water toe en smoor in nog 4-5 minuten met de deksel op de pan gaar.

  3. Bak intussen in de rest van de margarine 4 spiegeleieren. Breng het aardappelpannetje op smaak met zout en peper en verdeel over 4 borden. Leg er een spiegelei bij.

  4. Variatie: gebruik Chinese i.p.v. Hollandse roerbakgroenten en geef de volwassenen een beetje sambal bij het spiegelei.

Misschien vind je dit ook wel lekker!