Hollands tartaartje met lente-roerbak

Hollands tartaartje met lente-roerbak

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Hollands tartaartje met lente-roerbak

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g groene asperges (in stukjes)
    • 1 lente-uitje (in ringetjes)
    • 800 g krieltjes
    • 6 el zonnebloemolie
    • 4 rundertartaartjes
    • 150 g peultjes
    • 100 g doperwten (diepvries)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan. Bak de krieltjes in 10 minuten goudbruin en gaar.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Bak de peultjes en asperges al omscheppend in 4 minuten beetgaar.

  3. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olie. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak het vlees in 2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé of net gaar.

  4. Voeg de erwten erbij en bak nog 2-3 minuten.

  5. Schep de lente-ui en zout en peper naar smaak erdoor. 

  6. Verdeel de roerbak met de tartaartjes over 4 borden. Serveer met de krieltjes.

  7. Aantal kcal: ca. 482 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!