Hollandse wokschotel

Hollandse wokschotel

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Hollandse wokschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 3 el olijfolie (of kokosolie)
    • 0.5 boerenkool (gebruik alleen het blad, fijngehakt)
    • 360 g tomaten (gele, rode en oranje kerstomaten)
    • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
    • 1 el honing
    • 1 el grove mosterd
    • 4 el
    • 100 g amandelen (gerookt en gezouten)
    • peper en zout
  • Voor de puree:

    • 500 g kruimige aardappelen (in blokjes)
    • 500 g pastinaken (in blokjes)
    • 1 klontje roomboter
    • 1 scheut warme melk
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Voor de puree: kook de aardappel- en pastinaakblokjes in gezouten water gaar, maar giet nog niet af. Zet een wok op de wokbrander of de grootste vlam van het gasfornuis en verhit. 

  2. Verhit daarna de olie en voeg de boerenkool en de tomaten toe. Bak 2-3 minuten, omscheppend, en voeg de knoflook toe.

  3. Meng honing, mosterd en balsamicoazijn in een kommetje en voeg bij de groenten. Zet de vlam iets lager en laat nog 2-3 minuten garen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de amandelen.

  4. Giet aardappel en pastinaak af, stamp fijn en maak er met de boter, melk, zout en peper naar smaak een pittige puree van.

Misschien vind je dit ook wel lekker!