Hollandse aardappelkoekjes met bonensalade

Hollandse aardappelkoekjes met bonensalade

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hollandse aardappelkoekjes met bonensalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor de aardappelkoekjes:

    • 1 kg kruimige aardappelen
    • zout
    • 600 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 2 eieren
    • 150 g (belegen)
    • 100 g zelfrijzend bakmeel
    • 1 el mosterd
    • peper
    • 2 el olijfolie
  • Voor de salade:

    • 100 g jonge bladsla (1 zak)
    • 400 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 1 bosje kervel (of platte peterselie)
    • 3 el olijfolie
    • 1 el witte wijnazijn
    • 1 pot Calvé knoflooksaus (optioneel)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Kook in een bodem water met zout de sperziebonen in 6 minuten beetgaar. Giet de bonen af en spoel ze onder stromend water koud.

  3. Giet de aardappelen af. Stamp ze fijn. Meng er de kaas, eieren en mosterd door. Voeg voldoende bakmeel toe tot een redelijk stevige puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Vorm er met natte handen 12-16 koekjes van. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de koekjes, evt. in 2 porties, in 2 minuten per kant goudbruin en gaar.

  5. Meng de bladsla met de bonen, ui, kervel, resterende olijfolie, wijnazijn en zout en peper naar smaak.

  6. Leg de aardappelkoekjes op 4 borden en schep er de salade bij.
  7. Tip: lekker met knoflooksaus.

Misschien vind je dit ook wel lekker!