Hollandse asperges

Hollandse asperges

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Hollandse asperges

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg witte asperges
    • 6 nieuwe aardappelen (schoongeboend en in partjes gesneden)
    • 4 eieren
    • 60 g (in kleine blokjes gesneden)
    • 50 ml crème fraîche
    • 8 plakjes achterham
    • peterselie (een paar takjes, fijngehakt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller en snijd de harde onderkanten eraf. Leg de schillen, de onderkanten en de geschilde asperges in een pan water met wat zout en breng aan de kook. Zet het vuur uit als het water net kookt en laat afkoelen.

  2. Kook de aardappels in ca. 12 minuten gaar. Voeg na 6 minuten de eieren toe en kook ze net gaar. Giet de aardappels af en laat de eieren schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd ze fijn.

  3. Breng de asperges weer aan de kook. Schenk een paar eetlepels van het aspergevocht in een steelpan en meng er op heel laag vuur met de staafmixer de blokjes boter door tot je een dikke saus hebt. Roer daarna met een garde de crème fraîche erdoor.
  4. Verdeel de ham, aardappels, asperges en ei over de borden. Garneer met de peterselie en schep er wat van de lauwwarme saus op.

  5. Tip van Sandra: een ongeschild (hard)gekookt ei is vier dagen tot een week houdbaar in de koelkast. Zijn de eieren al geschild? Bewaar de eieren dan in een schaal met water maximaal een week in de koelkast.