Hollandse asperges met rosbief

Hollandse asperges met rosbief

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Hollandse asperges met rosbief

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 75 ml droge witte wijn
    • 2 el olijfolie
    • 1 kg krieltjes in schil
    • 1 sjalot (fijngesnipperd)
    • 125 ml
    • 1 kg asperge (geschild)
    • 3 el (fijngehakt)
    • 500 g rosbief à la minute
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de asperges in water met zout in 15 minuten gaar.

  2. Kook de krieltjes in water met zout in 10 minuten gaar.

  3. Verhit in een koekenpan de olie. Bestrooi de rosbief met zout en peper en bak ze in 1 minuut per kant bruin en van binnen rosé en sappig.

  4. Neem het vlees uit de pan en houd warm. Fruit de sjalot in het bakvet. Voeg de wijn toe en schraap de aanbaksels los. Schenk de slagroom in de pan en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Meng er de peterselie en zout en peper naar smaak door.

  5. Verdeel de asperges met de rosbief over 4 borden. Schep er de peterseliesaus over. Serveer met de krieltjes.