Hollandse bamischotel

Hollandse bamischotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hollandse bamischotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 450 g kipfilets
    • 350 g mie noedels (bami)
    • zwarte peper
    • 1 geraspte kaas naar behoefte (ca. 100 gram)
    • 1 volle hand (schaaltje) tuinerwten uit de diepvries
    • 1 flinke stronk broccoli
    • 2 zakjes groentesaus (Knorr)
    • 2 zakjes groentebouillonblokjes (Knorr)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon, snijd in kleine roosjes. Je kunt de stronk ook gebruiken en in kleine blokjes snijden. Snijd de kipfilet in smalle repen.

  2. Breng een grote en een kleinere pan water aan de kook en los in elke pan een blokje groentebouillon op.
  3. Als de kleinste pan met water kookt, leg je voorzichtig de kipfilet in de pan. Laat een minuut of vijf* zachtjes pruttelen tot de kipfilet gaar is. Haal met een schuimspaan uit de pan en leg opzij.
  4. Kiep nu de schoongemaakte broccoli in dezelfde pan en laat zo'n zeven* minuten garen. Gooi er de laatste twee minuten de tuinerwtjes bij. Haal de groenten ook uit de pan. De bouillon niet weggooien.
  5. * Het ligt een beetje aan de dikte van de reepjes kipfilet en de grootte van de broccoliroosjes hoelang de kooktijd is.
  6. Mocht de grotere pan met water ondertussen aan de kook zijn, kook dan daar de bami in gaar.
  7. Snijd zo nodig de kipfilet in iets kleinere repen. Ze mogen best grof blijven.
  8. Neem nu een derde pan en kiep daar een halve liter van de hete groentenbouillon in waar je net de kipfilet, broccoli en tuinerwten in gekookt hebt. Los hier de twee zakjes groentesaus in op.
  9. Meng een beetje geraspte kaas door de saus, een halve theelepel chilivlokken en een snufje zwarte peper. Proef! Leg de kip en de groenten in de saus en warm nog even door. Giet ondertussen de bami af.
  10. Meng de bami door de saus.

Misschien vind je dit ook wel lekker!