Hollandse bonenschotel  met bacon

Hollandse bonenschotel met bacon

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hollandse bonenschotel met bacon

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g baconreepjes
    • 50 g margarine
    • 1 blik tomaat (in blokjes, 400 g)
    • 150 ml
    • 1 rode of gele paprika (in reepjes)
    • 1 ovenschaal (ingevet)
    • 1.5 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
    • 1 pot (à 720 gr) hak hollandse bruine bonen (uitgelekt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een pan 25 g margarine. Bak de baconreepjes uit. Bak de paprika 3 minuten mee. Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en schep er de bruine bonen met zout en peper naar smaak door. Stoof de bonenschotel 6-8 minuten zachtjes.

  3. Stamp de afgegoten aardappelen, 25 g margarine en de (verwarmde) melk en tot een smeuïge puree.

  4. Schep de bonenschotel in de oven-schaal. Dek af met de aardappelpuree en ver-deel er nog een paar extra vlokjes boter over. Bak de bonenschotel in de voorverwarmde oven (200 ºC) in 25-30 minuten lichtbruin en gaar.

Misschien vind je dit ook wel lekker!