Hollandse bruine bonenstamp met ‘n bal & spekjesjus

Hollandse bruine bonenstamp met ‘n bal & spekjesjus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hollandse bruine bonenstamp met ‘n bal & spekjesjus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 zakje jus voor stamppot (24 g)
    • 50 g margarine
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 4 gehaktballen
    • 125 g gerookte spekblokjes
    • 1 pot Hollandse bruine bonen (720 g)
    • 1 el verse tijmblaadjes
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar.
  2. Smelt in een braadpan de margarine. Bak de gehaktballen in 20 min. bruin en gaar.
  3. Giet de bonen af, spoel ze af en voeg ze de laatste 5 min. aan de aardappelen toe.

  4. Neem het vlees uit de pan. Bak de spekblokjes en ui 4 min. in het bakvet.
  5. Voeg de jusmix en 250 ml koud water toe en breng al roerende aan de kook. Breng de jus op smaak met de tijm en peper.
  6. Giet de aardappelen en bonen af. Stamp ze tot een puree. Breng de stamppot op smaak met een scheutje jus en wat peper. Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de gehaktballen met de jus erbij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!