Snert van oma: Hollandse erwtensoep

Snert van oma: Hollandse erwtensoep

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Snert van oma: Hollandse erwtensoep

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g spliterwten
    • 1 el grove mosterd
    • 5 el fijngesneden kruiden (bladselderij en bladpeterselie)
    • 2 grote aardappelen, in blokjes
    • 1 Unox rookworst
    • 1 kleine knolselderij, in reepjes
    • 3 preien (in ringen)
    • 3 schouderkarbonades (of 1 kg varkensribbetjes)
    • 250 g mager, gezouten spek (zuurkoolspek)
    • 1 pakje plakjes roggebrood
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Spoel de spliterwten af onder koud stromend water en breng ze met ca. 3 l water aan de kook.

  2. Voeg de karbo­nades en het spek toe en laat alles ca.1½-2 uur zachtjes koken. Kook de prei en knolselderij de laatste 30 minuten mee.

  3. Voeg de rookworst en aardappelen toe en laat de soep nog ca. 30 minuten koken. Pas op voor aanbranden.

  4. Neem de worst, karbonades en spek uit de pan en snijd het vlees van de karbonades (of ribbetjes) en verdeel het in stukjes. Snijd de worst in plakjes en leg vlees en worst terug in de soep.
  5. Bestrooi voor serveren met de kruiden.
  6. Snijd het spek in plakjes en serveer dit op met mosterd bestreken roggebrood.
Bron: Libelle

Misschien vind je dit ook wel lekker!