Hollandse kaassoep

Hollandse kaassoep

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Hollandse kaassoep

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 2 kruimige aardappelen (in blokjes)
    • 1.5 liter groentebouillon (van tablet)
    • 25 g margarine
    • 100 ml (Tip: Blue Band Finesse voor Verrijken)
    • 1 struik bleekselderij (in reepjes)
    • 2 el (fijngehakt)
    • 175 g geraspte jonge kaas
    • 2 tl
    • 6 sneden wit casinobrood
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Smelt in een (soep)pan de margarine. Fruit hierin de bleekselderij (houd een handvol apart) met de aardappel 3 minuten. Schep de kerriepoeder erdoor en schenk de bouillon in de pan. Kook de soep 10 minuten en rooster ondertussen het brood.

  2. Pureer de soep met de staafmixer. Laat de kaas al roerende in de soep smelten. Voeg de slagroom, de apart gehouden bleekselderij en zout en peper naar smaak toe. 

  3. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de peterselie en serveer met de toast.

Dit soepje maak je helemaal af met zelfgemaakte kaasstengels. Kijk hier voor het recept.

Misschien vind je dit ook wel lekker!