Hollandse kapucijnerschotel

Hollandse kapucijnerschotel

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Hollandse kapucijnerschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g gerookte spekreepjes
    • 700 g aardappelschijfjes (koelvers)
    • 50 g margarine
    • 1 blik (à 800 gr) kapucijners (uitgelekt)
    • 1 bosje kervel of peterselie (fijngehakt)
    • 2 preien (in ringen)
    • 2 uien
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Smelt in een ruime koekenpan 25 g margarine. Bak de spekreepjes uit.

  2. Smelt intussen in een andere koekenpan de resterende 25 g margarine. Bak de aardappelschijfjes in 8-10 minuten goudbruin en gaar.

  3. Voeg de ui met de prei aan de spekjes toe en bak 4 minuten. Schep de kapucijners erdoor en verwarm nog 5 minuten. Voeg de kervel met zout en peper naar smaak toe.

  4. Verdeel de kapucijnerschotel over 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes en zoetzure uitjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!