Hollandse kippenbouillon met krokant deksel

Hollandse kippenbouillon met krokant deksel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hollandse kippenbouillon met krokant deksel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
    • 1 prei (in ringen)
    • 1 ei (losgeklopt)
    • kippenbouillon (à 350 ml)
    • 250 g bloemkool (in kleine roosjes)
    • 4 kipdrumsticks
    • 150 g champignons (in plakjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng de kippenbouillon en de kipdrumsticks aan de kook. Kook de drumsticks in 20 minuten gaar.

  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  3. Neem de kipdrumsticks uit de pan en haal het vlees van de botten. Doe het vlees met de groenten en zout en peper naar smaak terug in de bouillon en kook nog 5 minuten.

  4. Verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen. Bestrijk de rand met ei. Leg er een plakje deeg op, druk de rand aan en bestrijk het deeg met ei.

  5. Zet de kommen in de oven en bak het deeg in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Misschien vind je dit ook wel lekker!