Hollandse komijnekaasfondue

Hollandse komijnekaasfondue

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Hollandse komijnekaasfondue

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g champignons (in kwarten)
    • 1 el maizena
    • 1 stokbrood
    • 300 ml droge witte wijn
    • 1 teen knoflook (gehalveerd)
    • 4 stengels bleekselderij (geschild)
    • 100 g (half) zongedroogde tomaatjes
    • 600 g jonge komijnekaas
    • fonduepan (caquelon)
    • 1 el citroensap
    • 700 g krieltjes (koelvers)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook in ruim water met zout de krieltjes in 10 minuten gaar. Kook in een bodem water de champignons 5 minuten Rasp de kaas. Los de maïzena op in 2 eetlepel wijn.

  2. Wrijf de fonduepan in met het snijvlak van de knoflook. Schenk de rest van de wijn in de fonduepan en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en roer de kaas in kleine porties erdoor. Blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
  4. Roer het maïzenamengsel door en meng met het citroensap door de fondue. Verwarm nog 2-3 minuten tot een gladde, gebonden fondue. Voeg peper naar smaak toe.

  5. Zet de kaasfondue (evt. op een rechaud) op tafel. Serveer met de krieltjes, de champignons, de bleekselderij, de tomaatjes en het stokbrood om te dippen.
  6. Kidstip: maak voor de kinderen een eigen fonduepannetje en vervang de wijn door appelsap.

Misschien vind je dit ook wel lekker!