Hollandse ovenschotel

Hollandse ovenschotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hollandse ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 zakjes aardappelblokjes (bijv. oma's opbakaardappeltjes)
    • 500 g kipfilet in stukjes
    • kipkerriekruiden
    • 1 zakje geraspte kaas naar behoefte
    • 1 scheut Conimex ketjap manis
    • 300 g sperziebonen
    • 1 bloemkool
    • 1 zakje kaassaus
    • 1 zakje Knorr kerriesaus
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.

  2. Snijd de bloemkool in stukjes. Maak de boontjes schoon. Kook beide gaar in water met wat zout of een bouillonblokje.
  3. Gaar de aardappeltjes voor in de magnetron. Prik wat gaatjes in de zakjes. Vol vermogen 9 minuten bij 900 gram (1400 Watt). Als je geen magnetron hebt dan kan je de aardappeltjes ook voorkoken in een pan met wat water.
  4. Kruid de kipfilet met kipkerriekruiden en wat ketjap manis. Bak deze gaar.
  5. Meng aardappelen, bloemkool, sperzieboontjes en kip in een grote ovenschaal.
  6. Maak een saus van de zakjes kerrie en kaassaus. Gewoon mengen in 1 pan. Schenk deze over de schotel. Strooi naar smaak (milde) geraspte kaas over de schotel.
  7. Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Circa 10/15 minuten op 200ºC tot het een mooi kleurtje heeft.

Misschien vind je dit ook wel lekker!