Hollandse pasta met slavink

Hollandse pasta met slavink

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hollandse pasta met slavink

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 winterpeen
    • 300 g volkoren fusilli
    • 2 el
    • 1 ui
    • 4 slavinken
    • 4 el olijfolie
    • 500 g gezeefde tomaten
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen in ruim kokend water met zout beetgaar.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de slavinken in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Verhit in een hapjespan de resterende 2 eetlepels olijfolie.

  4. Fruit de ui. Voeg de winterpeen toe en bak 3 minuten mee.

  5. Schep de kaneel erdoor.
  6. Schenk de gezeefde tomaten in de pan en laat de saus op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.

  7. Giet de fusilli af en schep door de tomatensaus.
  8. Breng op smaak met de peterselie en zout en peper.
  9. Verdeel de pasta over 4 borden en leg er een slavink bij.
  10. Aantal kcal: ca. 625 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!