Hollandse quiche

Hollandse quiche

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hollandse quiche

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el Blue Band Vloeibaar
    • 6 plakjes (diepvries)
    • 100 g (in reepjes)
    • 4 eieren
    • 1 dl melk
    • 1 fles Blue Band Finesse voor Koken
    • 150 g geraspte belegen kaas (Goudse kaas)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, gasovenstand 4. Vet met de vloeibare margarine de quiche of lage taartvorm in. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Bak voor de vulling de spekreepjes in een koekenpan met antiaanbaklaag in ongeveer 7 minuten uit. Klop de eieren los met de melk en de Finesse voor Koken. Breng op smaak met zout en peper en meng de kaas erdoor.
  3. Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap. Bekleed de vorm met het uitgerolde deeg. Snijd de randen bij. Prik het deeg in en verdeel de uitgebakken spekreepjes over de bodem.
  4. Schenk het kaasmengsel hierover uit. Bak de quiche in het midden van de oven gaar en goudkleurig in 25 à 30 minuten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!