Hollandse quiche met paprika en doperwten

Hollandse quiche met paprika en doperwten

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Hollandse quiche met paprika en doperwten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el Blue Band Iedere Dag
    • 4 bladerdeegvellen
    • zout en peper
    • 100 g spekreepjes
    • 1 rode paprika
    • 100 g doperwten (diepvries)
    • 4 eieren
    • 200 ml Blue Band Finesse voor Koken
    • 175 g geraspte belegen kaas
    • 0.5 el bloem + extra
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Vet een quiche- of lage taartvorm in met de vloeibare margarine. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. 

  3. Bak voor de vulling de spekreepjes in een koekenpan met antiaanbaklaag in ca. 5 minuten uit. Schep ze uit de pan. Bak de paprikarepen ca. 7 minuten in het bakvet. Neem de pan van het vuur en schep de doperwtjes erdoor.

  4. Klopt de eieren los met de Finesse voor Koken. Breng op smaak met zout en peper en meng de kaas erdoor.
  5. Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap. Bekleed de vorm met het uitgerolde deeg. Prik het deeg in en verdeel de uitgebakken spekreepjes over de bodem.

  6. Verdeel 2/3 deel van het paprikamengsel over de spekjes en schenk het kaasmengsel erover uit. Verdeel er vervolgens de rest van de paprika en doperwtjes over en druk ze met de bolle kant van een lepel iets in het kaasmengsel. Snijd de randen bij.

  7. Bak de quiche in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin.

Misschien vind je dit ook wel lekker!