Hollandse rijstsalade met oude kaas

Hollandse rijstsalade met oude kaas

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Hollandse rijstsalade met oude kaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el olijfolie
    • 200 g (in blokjes)
    • 1 rode ui (gesnipperd)
    • 1 stokbrood
    • 1 beker crème fraîche (125 ml)
    • 0.5 struik bleekselderij (stengels en blad in reepjes)
    • 300 g witte rijst
    • 2 eieren
    • 12 blaadjes kropsla
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Kook de eieren in 7 minuten hard.

  3. Meng de zure room met de olijfolie.
  4. Pel en snijd de eieren in partjes.
  5. Giet de rijst af en spoel onder stromend water koud. Laat de rijst goed uitlekken.
  6. Meng de rijst met de ui, de bleekselderij, de kaas en de roomdressing. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de slabladeren over 4 borden en schep er de rijst in. Verdeel de partjes ei erover en serveer met het stokbrood.

  8. Aantal kcal: 398 p.p.