Hollandse slasoep met garnaaltjes

Hollandse slasoep met garnaaltjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Hollandse slasoep met garnaaltjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el (fijngehakte)
    • 1 meergranen stokbrood
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 grote kropsla
    • 125 g Hollandse garnalen
    • 250 ml
    • 1 blokje groentebouillon
    • 25 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Haal de bladeren van de krop en was ze. Smelt in een (soep)pan de boter en fruit de ui.
  2. Voeg dan de sla hieraan toe en laat ze slinken. Het is leuk om 4 tot 8 bladeren uit het hart van de slakrop apart te houden, zodat je dit later als garnering kan gebruiken.

  3. Schenk de bouillon in de pan. Kook de soep 10 minuten. Voeg dan de kookroom hier aan toe en verwarm nog 2 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  4. Schep de soep in 4 kommen. Schep de garnalen in de bewaarde bladeren en bestrooi dit met de bieslook en leg ze in de soep. Serveer met het stokbrood.

  5. Bij het stokbrood kan je eventueel ook nog beleg naar keuze toevoegen, zoals kruidenboter.
  6. Dit gerecht bevat ca. 265 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!