Hollandse spinazie-eischotel

Hollandse spinazie-eischotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hollandse spinazie-eischotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g margarine
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 4 eieren (gekookt)
    • 1.5 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
    • ingevette ovenschaal (inhoud 1,5l)
    • 600 g verse spinazie
    • 200 ml
    • 100 g geraspte jong belegen kaas
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verwarm de oven voor tot 220 ºC.
  3. Smelt in een koekenpan 25 g margarine en fruit hierin de ui 1 minuut. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  4. Giet de aardappelen af. Schenk de melk in de pan bij de aardappelen en stamp met de laatste 25 g margarine tot een smeuïge puree. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep in de ovenschaal.

  5. Schep de spinazie op de puree. Leg de eieren tussen de spinazie en strooi er de kaas over.
  6. Bak de spinazieschotel in de voorverwarmde oven 10-15 minuten, tot de kaas is gesmolten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!