Hollandse tomatensoep met balletjes en kruidenbroodje

Hollandse tomatensoep met balletjes en kruidenbroodje

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hollandse tomatensoep met balletjes en kruidenbroodje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 stokbrood (afbakstokbrood met kruidenboter)
    • 1 pak rundersoepballetjes
    • margarine
    • zout en peper
    • peterselie (naar smaak)
    • 1 l Knorr groentebouillon
    • 1 kg trostomaat
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Bak het kruidenboter stokbrood ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Verhit in een (soep)pan wat margarine. Fruit de ui en bak de tomaten 5 minuten mee. 

  4. Voeg de bouillon toe en kook de tomaten ca. 10 minuten zachtjes. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peterselie, zout en peper.

  5. Voeg tot slot de runderballetjes toe en laat deze ca. 10 minuten mee garen.

  6. Verdeel de tomatensoep over 4 kommen en serveer met het warme kruidenbrood.

  7. Tip: zo maak je zelf knoflookbroodjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!