Hollandse tomatensoep met kruidenbroodje

Hollandse tomatensoep met kruidenbroodje

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hollandse tomatensoep met kruidenbroodje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg tomaat (in stukken)
    • 1 teen knoflook (geperst)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 100 g margarine (ongezouten) (op kamertemperatuur)
    • 1 l groentebouillon (van tablet)
    • 1 bosje platte peterselie (fijngehakt)
    • 4 petit pains
    • 1 laurierblaadje
    • staafmixer
    • aluminiumfolie
    • 2 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Prak met een vork de knoflook met de kaas, 2 eetlepels peterselie en zout en peper naar smaak door 75 g zachte boter. Snijd de broodjes in plakjes, maar niet helemaal door zodat ze heel blijven. Smeer de kruidenboter tussen de plakjes. Pak elk broodje in een stuk aluminiumfolie in. Bak de broodjes ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Smelt in een (soep)pan de resterende 25 g margarine. Fruit de ui. Bak de tomaten 5 minuten mee. Voeg de bouillon met de laurier toe en kook de tomaten 10 minuten zachtjes.

  4. Verwijder de laurier, pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met de rest van de peterselie, zout en peper.

  5. Verdeel de tomatensoep over 4 kommen en serveer met de warme kruidenbroodjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!