Homemade bolognese chips

Homemade bolognese chips

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Homemade bolognese chips

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg aardappelen (vastkokend)
    • 0.5 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Spaghetti Bolognese
    • 0.5 l zonnebloemolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes. Dep de plakjes droog met een schone theedoek.
  2. Verwarm het frituurvet tot 180 ºC (als je een stukje brood erin doet en het bruist, is het heet genoeg). Frituur de plakjes in 3-5 minuten in delen mooi gaar en bruin van kleur. Bak niet te veel plakjes tegelijk, dan gaan ze aan elkaar plakken.

  3. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de chips daarna met de kruiden en hussel goed om.
  4. Tip: wil je de chips bewaren en zijn ze niet meer zo knapperig? Schuif ze dan nog even op een bakplaat op bakpapier 5 minuutjes in de oven op 160 ºC.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!