Homemade falafel met knoflookdip

Homemade falafel met knoflookdip

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Homemade falafel met knoflookdip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 blikken kikkererwten (300 á 400 g per blik)
    • 1 ui (in stukken gesneden)
    • 3 teentjes
    • 1 tl gemalen komijn
    • peterselie (een paar takjes, grof gehakt)
    • cherrytomaatjes (meerdere kleuren, gehalveerd)
    • snack-komkommer (in lange repen gesneden)
    • 100 g wortels (grof geraspt)
    • zonnebloemolie (om te frituren)
    • olijfolie extra vierge
    • zout en peper
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.

  2. Maal de kikkererwten met de ui, tenen knoflook, komijn, peterselie en zout en peper naar smaak in een keukenmachine tot een dikke puree. Voeg een paar eetlepels paneermeel toe, mix nog even en schep alles in een kom. Laat 10 minuten rusten.

  3. Pers de overgebleven teen knoflook uit en meng met de yoghurt, wat olijfolie en koriander naar smaak.

  4. Verhit in een ruime pan een flinke laag zonnebloemolie tot 170 ºC. Frituur een klein beetje van het kikkererwtenmengsel in een paar minuten goudbruin. Proef en voeg zout en peper toe als de falafel te flauw is en meer paneermeel als het mengsel te zacht is of uit elkaar valt.

  5. Maak, bijvoorbeeld met een kleine ijsschep, gelijke balletjes van het mengsel, druk ze een beetje plat en frituur ze in porties in ca. 4 minuten goudbruin.
  6. Serveer de falafel met de knoflooksaus, tomaatjes, komkommer en wortel. Besprenkel naar smaak met olijfolie en bestrooi met de rest van de koriander.

Misschien vind je dit ook wel lekker!