Homemade slavink met muntpeentjes

Homemade slavink met muntpeentjes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Homemade slavink met muntpeentjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 uien (in ringen)
    • 300 g (gemengd)
    • 700 g aardappelschijfjes (koelvers)
    • 5 el olijfolie
    • 2 el (in reepjes)
    • 8 plakjes ontbijtspek
    • 1 tl gemalen kaneel
    • 600 g geschrapte worteltjes (koelvers)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng het gehakt op smaak met de kaneel, zout en peper. Vorm er 4 kleine dikke worstjes van en wikkel ze in het ontbijtspek.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de slavinken in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Verhit in een tweede koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de uiringen lichtbruin en schep ze op een bord. Voeg eventueel extra olie toe en bak de aardappelschijfjes in 10 minuten lichtbruin en gaar.

  4. Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie. Bak de worteltjes 1 minuut. Voeg 100 ml water toe en stoof de worteltjes met de deksel op de pan in 8 minuten beetgaar.

  5. Voeg de munt met zout en peper naar smaak toe. Schep de ui door de schijfjes.
  6. Leg de slavinken op 4 borden en schep er de aardappelschijfjes met de uiringen en worteltjes bij.

Nog zo'n lekkere doordeweekse maaltijd: Catalaanse worstjes met erwtjes

Vier het weekend! 5x uitpakken in het weekend

Lees ook: Eet (wekelijks) een dagje vega

Misschien vind je dit ook wel lekker!