Husselpot van aardappelpartjes, bleekselderij en makreel

Husselpot van aardappelpartjes, bleekselderij en makreel

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Husselpot van aardappelpartjes, bleekselderij en makreel

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g krielaardappelen met schil
    • 250 g winterwortelen
    • peper
    • 1.5 el Becel Original (vloeibaar)
    • 200 g bleekselderij
    • 100 g gepeperde gerookte makreel
    • 2 el piccalilly
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was de krieltjes en snijd ze in vieren. Kook ze 5 minuten in een flinke laag water, giet ze af en laat ze uitdampen. 

  2. Schil de wortels met een dunschiller, snijd ze in dunne plakjes en halveer ze. Maak de bleekselderij schoon, houd wat blaadjes apart voor de garnering en snijd de stengels in dunnen boogjes. Verdeel de gerookte makreel in stukjes.

  3. Verwarm de margarine in een hapjespan (of wok) met antiaanbaklaag en bak de aardappelpartjes met de wortel en de bleekselderij in 7 tot 10 minuten al omscheppend lichtbruin en gaar. Breng op smaak met peper.

  4. Schep de husselpot op 2 borden. Verdeel de makreel erover en schep de piccalilly erbij. Bestrooi met de fijngesneden bleekselderijblaadjes en serveer direct.

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!