Hutspot met klapstuk

Hutspot met klapstuk

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Hutspot met klapstuk

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g klapstuk
    • 1 tablet kruidenbouillon
    • 1.5 kg aardappelen
    • 1 kg winterwortel
    • 650 g uien
    • 0.5 dl melk
    • 7.5 el Blue Band Vloeibaar
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng de klapstuk met het bouillontablet en ruim water aan de kook. Laat het met het deksel op de pan op laag vuur ca. 60 minuten koken.
  2. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de wortel en snijd ze in stukken. Pel de uien en snijd ze in ringen.
  3. Voeg de aardappelen, de wortel en de uien toe aan het vlees en kook dit nog ongeveer 25 minuten totdat de aardappelen gaar zijn.
  4. Giet het kookvocht af in een kom. Schep het vlees uit de pan en snijd het in kleine stukjes.
  5. Stamp de aardappelen, de wortel en de uien door elkaar. Voeg de hete melk, vloeibare margarine en zoveel kookvocht toe totdat een smeuïge stamppot ontstaat.
  6. Schep de stukjes klapstuk door de hutspot. Breng de hutspot op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de hutspot in 4 diepe borden.

Variatietip: hutspot is ook heerlijk in combinatie met kibbeling of geef het gerecht extra pit met nasikruiden.

Meer food inspiratie: 9x Hollandse stamppotrecepten

Keukentruc: Geschilde aardappels zónder te schillen

Misschien vind je dit ook wel lekker!