Hutspot met peen en speklappen

Hutspot met peen en speklappen

Mag even duren Iets moeilijker Goedkoop

Hutspot met peen en speklappen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 ml
    • 100 ml
    • 1 el olijfolie
    • 1 tl Conimex Sambal
    • 4 el nasi kruidenmix
    • 1 blokje vleesbouillon
    • 900 g kruimige aardappelen in stukken
    • 1 kilo peen en ui gesneden
    • 400 g speklappen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snij de peen en de ui en schil de aardappelen. Je hebt ongeveer net zoveel aardappelen als peen en ui nodig. 
     

  2. Vul een grote pan met water en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook, voeg de aardappelen toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg dan de peen en ui toe bij de aardappelen en laat het in een kwartiertje tot 20 minuten gaar koken.

  3. Snijd ondertussen de speklappen in stukjes. Strooi er twee lepels nasikruiden overheen en laat deze met een eetlepel olie even intrekken.
  4. Bak de spek gaar in een koekenpan. Haal deze eruit en zet opzij. Meng de melk, water, en nog een eetlepel nasikruiden met het vocht wat nog in de koekenpan zit en breng aan de kook. Ik heb de hoeveelheden vocht niet gemeten maar zal ongeveer zijn als hier boven genoemd staat. Voeg sambal toe aan het vocht. Hiermee creëer je een heerlijke smaakvolle, pittige jus.
  5. Giet de hutspot af in een vergiet en kiep meteen terug in de pan. Zo hangt er nog genoeg vocht aan om er een lekkere stamppot van te maken. Gebruik een stamper en stamp de aardappelen en groenten door elkaar.
  6. Neem nu 1 eetlepel nasikruiden en meng deze met 1 eetlepel water. Roer deze door de stamppot.