IJskoffie met amarettini

IJskoffie met amarettini

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

IJskoffie met amarettini

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 pakje amarettikoekje
    • 1 vanillestokje
    • 370 ml (of sterke koffie)
    • 100 g
    • 80 g
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Maak 370 ml espresso (of sterke koffie).

  2. Roer in een kookpan 70 g suiker goed door 125 ml water. Breng dit aan de kook en laat 1 minuut borrelend koken. Voeg 350 ml espresso of koffie toe.

  3. Snijd het vanillestokje over de lengte open, schraap het merg eruit en doe het stokje en het merg in het mengsel van koffie en siroop. Laat afkoelen.

  4. Giet het mengsel door een zeef in een platte metalen schaal. Zet die 2 uur in de diepvries. Roer ondertussen om de 30 minuten krachtig met een vork door het mengsel, zodat er geen grote ijskristallen ontstaan. Roer alles nogmaals krachtig om op het eind.

  5. Klop de room half stijf met de resterende suiker en espresso.

  6. Verdeel de granité over de glazen, doe er een lepel room bovenop en serveer naar wens met amarettikoekjes.